Trendy v čítaní

Hity v kníhkupectvách berú mnohý ako preceňovanie a neraz sú presvedčení, že ide len o výkrik módy a pobláznenia chvíľkových čitateľov. Tí, ktorí stavajú na kvalite by však nemali zabúdať na to, že kvalitné knižné tituly stále vychádzajú a dokážu si získať priazeň nejedného knižného amatéra. Preto nabudúce neobchádzajte výklad z kníhkupectiev, ale snažte sa o nich dozvedieť niečo bližšie. Či už na internete, z ich obalu alebo samotných predavačov. Nikdy neviete, čo vás môže osloviť.

mobil

Čo teda čítať?

  • Ako to už býva, zo začiatku roka sa kníhkupectvá tešia z veľkého predaja diárov. Možno aj vy nejaký zháňate, no tie z kníhkupectiev vám pripadajú predražené. Rok podľa Dary je jeden veľký hit, ktorý nasleduje svojho predchodcu z minulého roka. Čo od neho teda čakať? Ako inak okrem kalendára, vnútri sa nachádzajú recepty ako aj motivačné citáty a zamyslenia. Ak radi premýšľate nad každodenným motívom dňa, verte, že sa vám bude hodiť.
  • Určite prekvapením je kniha Jemné umenie mať všetko v paži. Namiesto obvyklej témy úspechu a plnení si snov, je táto kniha o našich limitoch a realite. Žiadne zákony príťažlivosti a vysnené ciele, ktoré sa dajú ľahko dosiahnuť vďaka vizualizácii. Tento svetový bestseller odpovedá na problémy moderného života  a očakávaní, ktoré sú na nás kladené rodinou, priateľmi a dnešnou dobou.
  • Jozef Karika, autor mnohých slovenských literárnych diel, sa najnovšie dostal do povedomia vďaka filmu Trhlina, adaptácii rovnomennej knihy. Tá sa objavuje na poličke najpredávanejších kníh už nejakú tú dobu a rozhodne sa nechystá odísť. Príbeh sa odohráva na Slovensku a rozpráva príbeh, ktorý odzrkadľuje legendy o tom, že ľudia sa v okolí pohoria Tribeč strácajú bez stopy.
  • Harari vydal knihu Sapiens. Táto kniha je provokatívnym čítaním a určite by ste sa jej mali dožadovať, ak ste fanúšikovia teórie evolúcie. Čo môžete čakať? Napríklad rozoberanie histórie, človeka ako samotného a jeho druhu. Autor sľubuje hlbší zmysel pri rozprávaní o biologickom, spoločenskom a duchovnom rozvoji človeka počas tisícročí. Zároveň analyzuje jeho pokrok, ktorý je neraz relatívny.

dívka
Ak nabudúce navštívite kníhkupectvo, skúste poobzerať po týchto tituloch, alebo iných, o ktorých ste počuli. Ľudské myslenie neustále napreduje a preto neraz potrebuje nové a nekonvenčné témy.