Prírodné probiotika na zimu

Kombucha
Prvý produkt je kombucha. Ktorá obsahuje čajovú hubu. Táto čajová huba obsahuje niekoľko baktérií a veľa druhov kvasiniek. Tento fermentovaný nápoj obsahuje spločenstvo rozamnitých kvasiniek a mikroorganizmov.Obsahuje probiotiká, antioxidanty a vitamín B. Nutrične obsahuje okolo 30 kalórií na 100 ml a 2-8 g cukru. Toto prírodné probiotikum je známe po celom svete, vyrobené skoro vo všetkých príchuťiach.  Ľudia naozaj používajú kombuchu ked ochoria a ako prevenciu proti ochoreniu.kombucha – fermentovaný nápoj.jpg
Fermentované uhorky
Klasické zavárané nakladané uhorky.  10 kalórií, 0,2gramu tuku na 100 gramov. Taktiež pomáhajú udržuavať zdravé kosti a celé svalstvo, kedže obsahujú vitamín A sú perfektné pre všade oči.  Bojujú proti imunite a boostnu vám celý váš organizmus s anitoxidantom C a E. Takže sa tu nachádza veľa nutričných a zdravých hodnôt. Čierne korenie, čili papričky a cesnak s ktorým sa uhorky fermentujú tiež napomáha vašemu celému telu. Stačí ich zakomponovať do šalátu s dresingom, tortíl alebo len ako snack.
Fermentovaná kapusta
Napomáha zdraviu. Je účinná pri chudnutí a chutí úžasne. Kysnutá alebo kyslá kapusta je známa naozaj to celom svete.  Pasuje naozaj ku každému jedlu a naštartuje vás. Pomáha redukovať vnútorný stres a má pozitívne účinky na celý mozog a mozgové závity, taktiež bojuje proti rakovine a pomáha jej predísť. Naozaj veľa vecí v jednom. Vitamín K2 zlepšuje stabilitu a zdravosť kostí v celom tele.fermentované uhorky.jpg
Miso
Sójová fermentovaná pasta ktorá sa využíva v ázijskej kuchyni a používa sa do omáčiek, väčšinou polievkových vývarov a aj na sladko. Urýchluje trávenie, môže sa vyrábať zo sóje, raže, ryže. Miso vyzerá  ako čierna až hnedá pasta s aromatickou vôňou sóje, korenín. Pokiaľ chcete rýchly a zdravý vývar stačí použiť jednu až dve lyžičky pasty, ryžové alebo klasické rezance, tofu a hromadu zeleniny na vývar. Jednoduchý, zdravý a ázijský recept ktorí bude chutiť najme orientálnym nadšencom.